חפשו אותנו בפייבוק
"תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי.  אין להסתמך על המידע באתר כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, וחוות דעת של רופא מוסמך."
יאיר מנדני נטורופט ND ואירדיולוג, טלפון: 0524505084 | מייל : yairbudy@gmail.com

קנדידה הינה פטריית שמר השוכנת דרך קבע בגופינו ונחשבת לחלק טבעי מפלורת המעיים בגוף האדם. כל עוד היא מצויה בכמויות קטנות ואינה נודדת או "מתפרצת" לחלקים אחרים בגופינו אין היא גורמת נזק.
ככול ייצור חי, גם הקנדידה אוכלת ומפרישה פסולת. בתפריטה: פחממות פשוטות, לחם, שמרים, אלכוהול, עובש בגבינות, פטריות, וירקות סולניים. במצב אופטימלי כאשר היחס בין "החיידקים הטובים" לאוכלוסיית "החיידקים הפתוגניים" מעוררי המחלות הוא 3 ל 1 , חיים השמרים במערכת העיכול מבלי לגרום כל נזק. ברגע שיש חוסר איזון ואוכלוסיית הפתוגנים (קנדידה) מתפרצת ומתפשטת הם מייצרים רעלנים המפריעים לתפקוד תקין של המערכות השונות. כמו כן השתרשותה בדופן המעי גורמת לנזק בדופן המעי הבררנית וגורמת למעבר חומרי מזון בלתי מעוכלים וכימיקלים שונים לתוך מחזור הדם. מעבר החומרים האלו יוצר קשת רחבה של תסמינים שיכולים להתבטא במערכת העיכול , במערכת השתן, ובאברי המין, במערכת ההורמונאלית, במערכת העצבים, במערכת החיסון , ובהתעוררות של תופעות אלרגיות.

מטופלים רבים סובלים ממגוון סימפטומים שונים במערכות הגוף ואינם מצליחים לקשר ביניהם. נשים רבות מתלוננות שוב ושוב על פטרייה בנרתיק הנוטה לחזור למרות טיפול אנטי פטרייתי קונבנציונאלי. כאשר הקנדידה חודרת לזרם הדם היא עלולה להגיע כמעט לכול איבר ומערכת !!

סימפטומים אופייניים כוללים: נפיחות ,גזים , כאבי בטן, התרוקנות לא מלאה, חוסר יכולת לרדת במשקל למרות דיאטות קיצוניות, נפיחות בגוף ועלייה במשקל, פטרייה וגינאלית, פטרייה בציפורניים, גרד חוזר ונשנה בעיקר באוזן ובפי הטבעת (יכול להופיע גם בחלקים נוספים בגוף) , פטרייה על הלשון, פצעים בפה, אפטות , כאבי פרקים,פריחות בעור , אקזמה, תשוקה בלתי נשלטת למתוק, פחמימות ,מתוקים, בצקים ומוצרי מאפה, חוסר ריכוז, וחולשה כללית.

הסיבות להתפתחות קנדידה :

שימוש נרחב בסטרואידים והורמונים שונים ובעיקר אנטיביוטיקה משמיד בצורה מסיבית את צמחיית ה"חיידקים הטובים" בפלורת המעי. בנוסף שימוש זה מעודד את הפיכת השמרים לפטרייה אגרסיבית המעוררת תגובות אלרגיות שונות. גרומים נוספים המעודדים שגשוג של קנדידה הם: רמות סוכר גבוהות בדם ( כתוצאה מסוכרת או מאכילה מופרזת של פחממות פשוטות) , מצבי מתח וחרדה הפוגעים באיזון של פלורת המעי, ותפקוד לקוי של הכבד בסינון הרעלים החוצה מהגוף, המעודד גם הוא צמיחת ייתר של הפטרייה. מחסור בהפרשות של מערכת העיכול , כגון: מחסור באנזימי עיכול המופרשים מהלבלב או מחסור בחומצת הקיבה HCL , מאפשרים חדירה של הקנדידה לאזוורי הספיגה במעיים.

קנדידה וגינאלית- הגורמים להתפתחות של זיהומי קנדידה במעיים , הם הגורמים להתפתחות של פטרת וגינאלית. זיהומי הקנדידה בנרתיק שכיחים גם במהלך ההריון , עקב רמות סוכר גבוהות בדם וחומציות נמוכה בקיבה. דלקת זו מאופיינת על ידי גירודים ,צריבות והפרשות סמיכות המזכירות גבינת קוטג'.

ניתן לטפל בצורה מקומית בקנדידה , על ידי ערבוב פרוביוטיקה ביוגורוט (ללא תוספות) טבילת טמפון בתערובת, והחדרתו לנרתיק או על ידי החדרת כמוסות פרוביוטיקה לנרתיק (בשלמותה) וכן על ידי ערבוב של כמוסת פרוביוטיקה עם משקה אלוורה, טבילת טמפון בתערובת זו והחדרתה לנרתיק. בכול אופן טיפול בפטרת וגינאלית חייב לבוא בשילוב טיפול בקנדידה ע"י תזונה מותאמת ושילוב של פורמולות צמחיות. 


קנדידה -KIIL , פורמולה צמחית טבעית מסייעת בקטילת הפטרייה והשבת הגוף לאיזון.
הצמחים פועלים ישירות על הפטרייה ובמקביל מסייעים בניקוי הכבד והוצאת הרעלים מהגוף!! כמו כן , הצמחים מסייעים בקטילת פטריות בציפורניים ובנרתיק, בהקלה במקרים של אי נוחות במערכת העיכול, גזים, כאבי בטן ונפיחויות, ויבלות ויראליות.

טיפים- יסוד הטבע:

להימנע מצריכת סוכרים, פחמימות פשוטות ( סוכר, דבש, קמח לבן) שמרים ומוצרי חלב. להימנע מאכילת מזון משומר ומעובד- נקניקים, נקניקיות, שימורים, חמוצים ועוד.
תחליפים מתאימים אחרים כגון : לחם שיפון/כוסמין, חלב סויה/אורז או חלב שיבולת שועל, אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל, עדשים , שעועית, אגוזים ושקדים לא קלויים, כל הירקות העליים הירוקים, ארטישוק, סלרי וכרפס.
הורדה של כל המשקאות המתוקים והמוגזים, אלכוהול , וקפה שחור.
ניתן להמתיק משקאות עם מיצוי צמח הסטיביה. פירות מומלצים: אשכולית אדומה, פומלה, תפוח ירוק ואגס.
שתיה של 3-4 כוסות תה על בסיס צמחים כגון : עשב לימון, קינמון,לואיזה, גדילן מצוי ושן הארי.
​הטיפול בקנדידה